Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Τρυπώντας τον πάτο

Και εκεί, που περιμένεις, ότι ο τύπος έχει φτάσει στον πάτο, έρχεται μια νέα εφημερίδα, η οποία αποδεικνύει, ότι υπάρχει και παρακάτω. Αναφέρομαι στο "VETO", τη νέα εφημερίδα του γωνστού δημοσιογράφου, κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος μετά την επεισοδιακή διακοπή της συνεργασίας του με τον κ. Θέμο Αναστασιάδη, αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του εφημερίδα, σε σύμπνοια με έτερο δημοσιογράφο, τον κ. Θανάση Λάλα. Μάλιστα, η εν λόγω εφημερίδα κυκλοφόρησε με τη διαφημιστική λεζάντα "γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι", προφανώς για να δείξει, ότι επιθυμεί να φέρει διαφορετικό αέρα στην ενημέρωση.
Mου ήταν αρκετά ορισμένα αποσπάσματα και αυτά από ιστολόγια, που μπήκαν στον κόπο να ξοδέψουν τα χρήματά τους, για να αγοράσουν ένα φύλλο της εν λόγω εφημερίδας, ώστε να αντιληφθώ, ότι ο κιτρινισμός απέκτησε ένα, ακόμα, πρεσβευτή του. Όχι μόνο ακολουθεί τη συνταγή του "ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ" ακόμα και στον τρόπο εμφάνισης αλλά ακόμα και η θεματολογία είναι εύπεπτη και στοχεύει όχι στην ενημέρωση του αναγνώστη αλλά στο γαργαλητό των ταπεινών ενστίκτων του. Το κατάπτυστο δημοσίευμα για την κα. Μπακογιάννη, όπου ο σεξισμός και ο μισογυνισμός κυριαρχούν, αλλά και η κατά μέτωπο και με χτυπήματα κάτω από τη μέση επίθεση κατά της εκδότριας της "Ελευθεροτυπίας", κας .Τεγοπούλου, ήταν τα ενδεικτικότερα προϊόντα, ποθ θα μπορούσε να περιμένει κανείς από το εν λόγω έντυπο. Και, δυστυχώς, είμαστε ακόμα στην αρχή.
"Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι", διατείνεται το διαφημιστικό λογότυπο της εν λόγω εφημερίδας. Ευτυχώς, θα έλεγα, που δεν είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: